Bleeding at 6weeks 2days

Assalam semua. Sy hari ni 6weeks 2days. Tp td petang ada bleeding. Dah pergi klinik dr kata takde pape tp kalau bleedinb lagi terus pergi emergency. Sekarang tgh sakit perut memulas mcm nak period. Siapa ada pengalaman mcm ni?

5 Balas

Bleeding = keluar darah banyak macam waktu haid. Spotting = keluar lendir seperti darah seketul dua, warna coklat atau ungu kehitaman macam warna hati ayam (something like that). Kena kenal pasti dulu 'pendarahan' tu macam mana. Pendapat saya awak dalam "threatened miscarriage (keguguran terancam)". Perlu bed rest. Boleh jadi juga 'pendarahan' sebab implantation. Pengalaman saya, Dr sahkan saya spotting sebab implantation, dua minggu kemudian masih spotting lagi then Dr refer ke emergency, kena tahan wad beberapa hari & Dr sahkan saya threatened miscarriage so kena complete bed rest. Masuk minggu ke-4 spotting (now bleeding keluar tissues) balik ke klinik then masuk emergency balik sebab ada history high fever 4 hari, rupanya saya kena demam denggi so kandungan saya terminated. Sebelum ni masa spotting tu balik-balik scan di klinik/emergency kat perut & scan probe masuk lubang kemaluan, result normal nothing to worry saja kata Dr. Apa-apa pun stay healthy & jaga diri ya!

3y ago

skrg apa jadi sis..? still bleeding atau mcm mna 😢 saya punya la risau... sama kes ni sis

salam...sy ada pengalaman yg sama skrng.. keadaan sis mcm mne ye skrng?

3y ago

sy bleeding terus pegi klinik swasta.. doc scan ada kamtung tp blum ada heart beat.. doc suruh dtg blk 2 minggu lg lepastu.. then sbb 2 3 hari mcm keluar drh .. sy terus ke hospital.. time tu kantung still ada .. tp doc ckp kemungkinan janin xjd.. n doc suruh tunggu kantung keluar sendiri.. doc bg mc 2 minggu.. dlm masa 1 minggu tu, ade keluar ketulan n darah.. terus pegi hospital.. time tu scan dah xde kantung.. sekarng tgh ttc .. doakan saya bulan ni ada berita gembira ya ..

hati2 takut mengandung luar rahim bahaya

cramping ke sis? sekali dengan bleeding?

mksd u darah kluar atau macam mana