6weeks 2days

sy baru 1st pregnant. mommies nak tanya ni, normal ke kalau tiba2 perut tak cramp lgi? sbb sebelum ni dia selalu cramp tp takde lah sakit yang sampai tak bole tahan. sy juga ada keputihan tapi cair warna dia putih susu. normal ke? sy risau. sy juga takde alahan. kandungan sy baru 6weeks 2days #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #6weeks2day

4 Balas

Normal sis. Betul, cramp on/off sepanjang pregnant. Keputihan tu boleh jadi lead to GBS+. Keputihan masa mengandung. Itu sis kena bagitahu nurse di kk bila bukak buku pink nanti. Sebab kena selalu pantau. Kena on antibiotik, risau baby kena jangkitan. Dan alahan pulak kadang2 akan start lambat dan pulak tak semua orang kena.

normal sis. cramp tu memang akan on/off. keputihan memang akan makin banyak time pregnant, sebab hormon tengah naik. cuma sis kena jaga2 kalau simptom UTI, jaga kebersihan etc.

kita sama..sy mual kdg2 ja...breast sakit..cramp on off...insyaAllah moga baik2 saja ya..org kata normal baby nk mmbesar...

normal. not all ppl ada alahan.