toiletries set untuk newborn

Assalam semua mummy2.. tumpang tanya brand apa yang sesuai untuk set mandian lotion bedak dan lain2 yang boleh suggest untuk first mom mcm sya🥹

6 Balas

Cari yang mild brand formula khas untuk newborn macam - Sebamed - Cetaphil - Aveeno - QV - Mustela Anak saya dari newborn lagi dah pakai shampoo, body wash, lotion. Newborn till 1y3m using sebamed. 1y 4m till now 2y using cetaphil. Yang penting pilih mild brand formula. Tu je.

saya suka guna bzu bzu. tapi bila kulit baby dh ckup matang around 2-3 bulan gitu la. setakat mandian dan lotion pon dh cukup.pastu dab dab minyak telon kt perut sikit,minyak zaitun kt rambut dab dab dah. nak berbedak nipis kt perut jela,muka n private parts xpayah.

anak ke3 saya pernah ruam teruk smpai mukanya berkudis, doc suggest pakai mandian ezerra.. terus bersih kulitnya.. so utk baby baru ni saya dah siap² beli set ezerra yg mini tu.. kalu sesuai baru beli yg beso..

sy beli semua tak pakai masa baru lahir pun. start pakai mandian semua tu 3m, tu pun jarang2.. bedak now anak 19m tak pakai bedak pun, beli pastu baca bedak tak elok utk budak, last2 sy bagi kat adik2 je.

4mo ago

sma la ..ank da 15 bulan masih ada lagi baki minyak lotion semua ..mandian pon beli yg head to toe botol besar terus ..yg lain2 tak guna sgt ..

mana2 pon okey ..kalau risau baby alergik tak sesuai beli set kcik jee ..lagipon utk newborn sbnrnya tak perlu pon pakai sbb kulit baby sensitive

boleh tgk brand tropika