5 weeks 1 daya

Assalam semua. Mohon bertanya. Normal ke di awal kehamilan (5w1d) perut rasa sakit2 mcm senggugut tu ? Kalau normal, sampai kelahiran ke akan sakit mcm tu, ke awal2 je. Terima kasih.

11 Balas

Setahu saya normal selagi tiada sebarang ‘fluid discharge’. Jika ada segera pergi jumpa doktor. Untuk senggugut pula, ikut org ad yang sakit ad yg xsakit..nak terhapus dosa (lepas melahirkan anak) harapnya sis dpt bekorban sikit kesakitan tu..paling penting mintak doa dariNya utk dipermudahkan segala urusan semasa mengandung dan diberikan kesihatan bayi dalam kandungan.

alhmdulillah juge y tanya, sy pun tengah merasainya ni, dok ulng2 tye dgn kakak sy😂 smpi die pun geram nk jwb ,smga slmt hingga bersalin aminn

sy pun ada mngalaminya,ada terbaca klu x teruk smpai mngeluarkan lendir darah masih ok....klu ada kluar darh kena ke hospital

Saya ni dah 8 weeks pun sama rasa sakit2 sikit. Saya ada tnya ibu saya dia kata normal kalau permulaan

Normal sis..saya pun rasa jgk dlu,rasanya dalam 10weeks akan hilang,skrg saya dah 20 weeks..

Normal selagi takde bleeding. Rahim tgh mengembang. Biasanya akan rasa pada 1st trimester.

4y ago

🤗🤗

Normal, sy pun rasa awal awal. Lepas tu elok dah

Normal kalau tiada pendarahan

Normal slagi tkde pendarahan

Normal je..sy ms 6w hilang