Sakit perut macam senggugut

Hai mommies to be..nak tanya, kandungan baru 4 minggu tapi masih sakit perut mcm senggugut..sakit2 manja mcm tu..sebelum pregnant memang every month period akan senggugut..jadi normal ke kalau mcm tu?

7 Balas

Rasa normal sis. Sebab janin nak lekat kuat dan rahim tgh bersedia utk menerima dan membesar. Jadinya sakit boleh rsa sama mcm nk period. Tapi sedang2 je tak kuat sgt. Kalau kuat sgt tu kena pergi check

nak tnya, saya last period 28-30 bln jun tp 30 pun darah da kering, sampai sekarang tidak datang bulan bila saya buat pregnent test 1 line je pelik jg biasa bln2 saya dtg bln.

Me, kebetulan time tu baru lepas vaccine. Tapi tak tau pulak tengah pregnant. But Alhamdulillah baby membesar dengan sihat, cuma lambat beberapa hari je dari tarikh.

Kalau early pregnant mcm sis 4w saya takde sakit perut mcm senggugut. Klau sakit mcmtu mmg saya akan period.

Kalau sy mmg normal. Setiap awal pregnant mesti akan cramp perut☺️

1y ago

Maaf bertanya , cramp perut tu rasa macam mana ya? Saya takpernah senggugut tapi semalam start sakit perut bawah tu 🥲

sy 10mggu pun kdg2 berasa mcm senggugut jgk ..

2y ago

sy 22w skrg bru rasa mcmtu..normal ke

normal