share plis.

Assalam. Saya nak tanya pada yg berpengalaman, kalau upt clearblue tulis pregnant, saya betul2 pregnant ke. Sbb sblm ni check upt biasa naik samar. So tak puas hati beli yg clearblue dgtal. Naik pregnant 1-2. Sory festime ?

share plis.
26 Balas

clearblue ni sangat sensitive. so dia lg tepat. kalau pkai upt biasa memang pudar sebab baru seminggu atau dua minggu usia kandungan so sama la macam clear blue ni. bezanya dia digital. trus tulis "pregnant" atau "not pregnant". kalau pkai clearblue yg line tuu, dia akan pudar jugak sis line nya sbb kandung masih 1-2 minggu. hcg hormon tak banyak sangat

4y ago

Masa tu baru 2-3weeks mcmtu. Kecik sgt lagi. Risau juga kot kandungan luar eahim ke, kantung kosong ke, mcm2 dah duk bermain kat fikiran sy. Last2 sy dah xlarat nk berteka teki. Sy pun ke pakar. Lepas serabut sgt hahahaha 😂😂😂😂 biase la perempuan kan xboleh serabut2

Congrats, pregnant tu sis. Sy yang anak kedua pun banyak kali test. Tak percaya, dan tak sangka. Kalau nak double confirm. 2 weeks lagi cuba guna upt biasa. Mesti naik 2 line jelas.

4y ago

Terima kaseh sis. Inshaallah. Lg 2weeks nak try upt biasa. Harap2 betul2 lah. Debar2 rasa. Setahun tgu 😁

Pregnant tu cume minggu tu tak tentu ye mase tu saya pun same gak tulis gitu 3minggu pergi scan baby sebenarnya dah 15minggu dalam perut 😂😂😂

4y ago

Terima kaseh. Itu lahh, igt hujung bulan ni baru nak scan. 😘

Betul tu..mcm saya awal2 tu selalu test guna upt yg murah sikit.. Lpas 3 minggu baru test guna clearblue.. Alhamdulilah..tepat sgt..

4y ago

Inshaallah. Terima kaseh sis atas infonya. Aminn 😘

Tahniah sis. Kandungan msih awal. 1-2 mggu. Jaga baik2 ya. Sy pun dulu pki clear blue nk tgok bpe week preg. 😊

4y ago

Mungkin masih awal kot sbb tu upt biasa sama2 lg kan. Inshaallah. Terima kaseh sis 😘

alhamdulillah.. congrats sis.. sama mcm kes sy dlu masa scan xnampak ape2 last2 beli clearblue bru puas hati🥰

4y ago

Alhamdulillah. Itulah try beli upt kat shopee. Naik samar2. Sekali geram nak tau pregnant ke tak. Beli yg ni. Alhamdulillah tulis pregnant.

Betol la tu.. sy pon check guna cb digital.. dia tulis.. Not Pregnant. Sy pon percaya.. esoknyer period dtg 😅😅

4y ago

Dgr jgn. Percaya bole tapi kne beli la.. sbb mahei.. hihihihi

betul lah tu .. awal lagi tu dalam 2-3 minggu .. mmg samar .. pakai clearblue ni mmg boleh percaya

4y ago

Alhamdulillah. Kalau betul. Tak sabar nak scan 😊

Wslm. If tak confident blh cuba jenis lain. Sy pun cuba 2-3 jenis utk confirmkan pregnant. Hehe.

4y ago

Lagi 2weeks nak try check lain. Hehe

sorry sis.. any updte tak untuk yang ni? waktu ni sis test waktu weeks brpa ya?