Baby cleft lip and palate

Assalam & Salam sejahtera Hi Mommy2, Ada yang boleh share pengalaman melahirkan baby cleft lip and palate. Now dah 30weeks,1st baby.. Apa persediaan yang perlu dilakukan?

2 Balas

Biasanya lepas lahir nanti doc refer pakar kan untuk operate betulkan. Ni dari pembacaan sy lah. InsyaAllah lebih baik tahu awal dari tahu lambat so doc akan ada planning dia nanti.

mental fizikal kena sedia..standby botol khas dia..rasanya botol sudu atau puting panjang. anak saya cleft lip sahaja hisap guna puting NUK dan botol boleh picit.

3y ago

sesiapa yang nak masuk group support untuk baby cleft lip dan palette boleh wassap sayq 0197085905 kalau ibu bapa sendiri pun cleft ada jugak groupnya dan di FB pun ada.