Berat badan turun

Hi mommies, saya tgh pregnant 12 weeks, haritu checkup KK saya drop 1.3kg in 1 month. Normal ke ya? Nurse nk pantau berat 2 weeks lagi. Selera makan in first trimester memang kurang sgt2 sebab asyik loya je. Tapi tkde muntah. Ade apa2 tips tk mommies untuk boost selera balik walaupun loya? #first_baby_

2 Balas

normal kalau 1st trim berat drop, sbb alah kan, tapi nanti masuk 2nd trim slow2x berat naik. sbb saya dulu mcm tuh. kalau ni elak makan pedas/minyak la .

normal..sy drop 5kg alahan teruk...skrg 15weeks baru Naik 0.5kg