detail scan

Assalam mommy2 smua...nk tnye spe dah pernah buat detail scan??sme x mcm scan biase??detail scan boley thu ape je ek

16 Balas

Boleh buat dekat klinik swasta. Kk tak ada buat detail scan. Boleh buat masa kandungan umur 18-24 week. Penting buat detail scan sebab boleh check semua organ, otak, jantung, perut baby. Boleh check baby sumbing @ tak. Boleh check kaki baby sama panjang @ tak. Lepas tu doktor akan check berat & besar baby ngam tak dengan umur baby. Doktor akan check kedudukan uri, air ketuban banyak ke sikit. Tak rugi pun buat. Tak ada la hati ni risau.