Stretch mark

Assalam Mommy2 semua. Skrg saya da 32 weeks, stretch mark ni makin lama makin hilang / pudarkan? Saya tiap hari guna lotion and selalu elak utk garu. Tpi bila tgk cermin, rasa sedih pulak 🤣

5 Balas

sya stretch mark dri anak 1st smpai la skrg prggy anak ke 3. gatal tapi sya xde Garu pun. sya biar je. stretch mark dri perut smpai la ke pinggang. tapi sya xkisah. sbb ada gak kenangan mengandung. Prut xde menggeleber pun,sbb sya Jeni's jaga badan n rjin workout. so,Prut tegang xbuncit, strecth mark pun kurang nmpak.

Bersama samalah sedih. Baca in term of medical, strech mark memang sukar nak hilang melainkan laser. Dari beli bermacam produk baik saving ke rawatan laser. Suami ada rezeki lebih, boleh minta belanja 😅

Samalah sy sis. Dari awal preggy 7/8 minggu sy dh sapu oil/cream hari2. Tp stretch mark still muncul jugak. Bila tgk cermin tu rasa sedihnyaaa sbb org ckp tak hilang dahh. 🥹🥹

1y ago

sama mcam sya.. dri awal pregnant sya sapu bio oil tiap2 mlm.. bila da msuk 7 bln start ade stretch mark.. itu pon bru perasan sbb nurse tgur sbb mmang x rasa pedih or gatal..lpas tu makin bnyak.. mcam2 minyak n cream sya sapu tpi ttap gak naik.. 😭😭 stretch mark sya plk bkn jnis yg pink tu tpi trus muncul yg hitam.. 🥲

kalau ada guna brightening ingredients, InshaAllah boleh pudar. tapi hilang sepenuhnya tu mcm tak. kalau rezeki awak boleh hilang, alhamdulillah

tgk atas orang jugak. pkai lotion bleh kurangkn skit , tpi setengah org mmg ada dan tak boleh hilang.