elak kena kencing manis

Assalam mommies.boleh x bagi petua atau cadangan untuk elak kita kena kencing manis. Minggu depan nak kena minum air gula.semoga bacaan normal saja

2 Balas

Minum plain water. Nasi tukar ke beras basmathi. And avoid makan lewat mlm. Huhuhu makan buah byk pon boleh kencing manis jugak. Masa sye mgandung yg 1st sye xde gdm smpai laaaaaa 30 week lepas admited hospital sbb demam denggi. Stress duduk wad hari hari minum milo kotak terus sangkut kencing manis 😂. 2nd pregnant ni pon sangkut. Awal awal hari tu nk makan manisss je manjang. Skrg tgh control sugar balik.

Elak mkn n mnum manis2..