Terkejutt dan mcm x prcaya

Assalam mommies smua ❤ sy nak share 1 cerita yg sy bru alami tadi.. Sy ada seorang sahabat sda brkahwin slma 1 tahun lebih dan blm ada rzki dpt chya mata.. Kami slalu share mcm² crta sbb sy pn sama.. Blm ada rzki lg dot bby.. Dia skg tgh brurut dengan bidan.. Dia brurut slma tiga hari bturut² dgn bidan tu. Kami pgil bidan tu ibu.. Kwn sy yg rekomen sru sy brurut dgn c ibu tu. Sy pn blm jg prnh beeurut kan, so yala try saja sbb mau tau jg kot² ada mslh peranakan.. Slesai sj kawan sy d urut tibalah turn sy pula.. Tp lepas bidan tu pgng perut sy riak muka dia berubah.. Dia ckp ehh ada suda ni.. Nadi kamu dua.. Sy pn Haaa??? Sriusllyyyyyy tkjut. Prsaan ygbcmpur baur. Nak ngiss dan hpy sngt.. Sda lamamenanti.. Kbtln jg susu saya 2 minggu sda sakit sngt2. Sblm ni prnh jg sakit tp paling lama 3 hari sbb nak priod. Lg stu sy haid yg x tratur cuma dua bulan lalu priod sy trsusun rapi.. Ibu tu ada pesan tiap pagi pgng perut tu rasa kdg kta sndiri dpt rasa dia ckp. Puting tu try pcit² kot² kluar air susu.. Nnti klau haid kmu x dtg smnggu tu kmu cek kncing balik katanya.. Tp sy xnak jg bhrp sngt tkt kcwa sbb sblm ni bnyk kali da cek kncing x prnh naik double line.. Lgstu mnggu lalu sy ada cek kncing tp ngtif.. Tp kawan sy ckp kdg klau awal ada yg x dpt dtect. Korang prnh x mcm sy? Doakan smoga btl la apa kata c ibu tu ya.. Aminnn.. ???

8 Balas

Masa macam saya sis, baru semalam prgi berurut bidan kg sy pnggil nenek, sy baring mula2 nek bgtw urat sy terik Sgt sbb xpernh urut, bila dia urut kaki semua baru dia sentuh cri peranakan sy, mula2 dia xdpt rasa. Bila dia tekan sikit sebelah kanan sy ok je xada rasa apa2. Bila dia tekan sblh kiri sy rasa sakit, dia urut slow2, tp still bngkak pranakan sy, dia pon bgtw mcam nak ada isi dh ni kalau prnakan bengkak, sy pon gmbr dgr, dia sruh dpt bulan dpn. Kalau xdpt haid lagi Inyaallh ad rezeki bby. Hri ni puting payudra sy rasa sakit. Harap2 lh btul.

4y ago

Jadi ada ke tak

Mcm kes kwn sy je ni... Pggil ibu jgak. Dia ckp dkt kwn sy tu dh ada... Tp xlama lepas tu kwn sy period. Kesian kwn tu sbb dia jd berharap lepas ibu ckp cmtu. Bila period, menangis teruk dia. Dh la time kami p tu dia paksa2 beli produk dia... Dia ckp kalau xnk minum jus dia tu, xblh pregnant. Eh, mcm dia plak yg bg rezeki... Mmg dia marah2 time kami beli sebotol sorg je. Ikut syarat dia kena beli 2 botol sorg. Lepas pada tu kami xp urut situ dh... Bkn apa, 1st time jmpa tukang urut pksa beli produk dia.

4y ago

Tu la sis... Pandai dia gunakan nama bidan tu. Kesian siapa yg btul2 percaya. Bkn murah jus dia tu.. Rm50 sebotol. Wajib beli sebulan 2 botol. Sabar jela...

Kalau mak bidan dia selalu akan leh tahu . Pertama sama ada nak period atau kita memang ada isi... mcm saya.. saya urut n mak bidan tu kata mcm ada.. tapi dia just tlg naikkan peranakkan je.. pastu saya keluar period . Sikit je . Esok xada.. check upt double line.. alhamdullilah.. insyallah awak doa banyak2

4y ago

Masa saya urut tu was2 samada mengandung atau x.. tapi mak bidan tu pegang perut dia rasa mcm ada .. rahim kembang sama ada ngandung atau nak period.. lepas sah mengandung.. just urut sikit2 tapi perut x urit

InsyaAllah. Moga ada rezeki sis. Saya ttc jgk. Doakan saya jgk dpt khbar gembira mcm tu

InsyaAllah...semoga ada rezeki utk sis

Insyaallah semoga ade rezeki awak

Mak bidan boleh tahu

Semoga ada rezeki sis

4y ago

Amin2...wc dear