vaginal prolapse

sape kt sini pernah kene vaginal prolapse? ade harapan untuk sembuh x?? sedihnye lahai... branak ank first time pkp.. bantai mak bidan yg ade je sbb bidan yg slalu brurut tu xdpt rentas k kawasan.. mak bidan tu xgtau pn yg sy ni jnis peranakn kain buruk.. lps pantang 40 hari bru sedar yg peranakn dh jatuh teruk ke bwah. .. slame ni duk tungku perut kosong je. ???

6 Balas

sy sis.. kne cari bidan yg pndai naikkan peranakkan balik.. sy peranakan jatuh lps mngndung yg kedua. selepas berurut alhamdulillah ok kembali, dan skrg hamil yg ke3. sis elakkan angkt barang berat, dan amalkan senaman kagel.. in sha Allah akn sedikit membantu dlm masalah awk ☺️

10mo ago

Bmaaf tanya buat rawatan apa sis kat hospital tu?

Peranakan kain buruk ? Apa tu ya maaf sy xtau sgt bab2 mcm ni☺️mcm mana puan boleh tau peranakan jatuh tu pulak ? Dh refer ke dokter pakar bhgian O&G ke ya ??

4y ago

Boleh bace yg ni sis. Sy xpnah ambik thu pasal peranakn. Mse lps bersalin sy prasan rse xslese kt bawah tu.. rse mcm ade bnde trsepit j.. tngk cermin tngk mcm ade bntuk bulat kt bawah. Pnggl kak ipar tlg tngk. Sbb takut sngt. Emosi smpai trganggu. Kak ipar ckp tu tombong jatuh. 😭😭

Insha Allah boleh dirawat. Mohon sis jumpa Doktor minta nasihat. Utk masa depan sis

peranakan kain buruk tu apa maksudnya? peranakan jatuh ke?

bleh rujuk doc..@bidan yg terlatih yg pndai naikkn peranakkn

2y ago

Dekat kuala terengganu

Macam mana nak tau peranakan jatuh?

4y ago

Sy 1st time bersalin. Mula2 tu duk focus sakit jahitan bersalin. Lps jahitan dh sembuh bru prasan rse xslesa kt bawah. Rse mcm ade sesuatu kt celah vegina kita. Last2 cek tngk kt cermin. Ade nmpk mcm bulat kt vegina tu... cek2 tnye org tu tombong jatuh. 😭