Kehamilan kedua

Assalam ibu mama mommy semua, Saya sekarang mengandung anak 2nd..anak 1st skrg dah masuk 13 bulan..saya disahkan pregnant masa anak 1st umur 11 bulan..dengan kandungan umur dalam 5 minggu masa tu.. Jadi kalo ikotkan skrg, mungkin sy dah masuk 2 bulan lebih.. Cuma sy nak tanya, skrg kan tengah PKP/ MCO, dan kebetulan sy balik kg 3 hari sebelum PM umum arahan PKP tu..sepatotnye sy balik kg cuma seminggu dan bercadang nak terus buka buku pink bila balik ke rumah, tp disebabkan PKP, sy x boleh balik, dan buku pink pon sy tak buka lagi.. Jadi saya nak tanya, kalo saya buka buku pink dekat klinik kg, boleh ke? Agak2 nurse bagi ke buka, sbab sy dah tak tinggal kt kg, cuma balik kdg2 untuk jenguk family.. Buat pengetahuan, sy asal dari Terengganu dan skrg menetap di Penang. Mohon bantuan. TQ.

1 Balas

Boleh je bwt sist..cuma lpas sist bwt kat kg ...bila sist nak ke blik smula ke penang..bgtw nurse tmpat mula2 sist buka bku pink tu spya senang nnti sist brklinik tmpat sist tnggal