What To Drink?

Assalam Hai. Sebelum hamil, sy on control gula.. Sy tak minum manis dan minuman bergula. So untuk ibu hamil, minuman apa yg sesuai diminum bg yg control gula mcm sy? Sekarang sy just minum teh o kosong tapi ada kwn cakap boleh rendahkan hb.. So any suggestion?

9 Balas

Minum jus epal hijau tanpa gula setiap pagi. Klau mcm saya lebih suka tambah batang celeri. Dan dua hari sekli blend sekali dgn ubi bit utk naikkan hb. Utk waktu lain, bykkan minum air masak. Tapi jgn smpai xde gula langsung dlm sehari. Nanti kena hypo plak.