Minuman ketika mengandung

Haii..korang minum apa ye masa mengandung? Sy ni peminat tegar kopi. Memang setiap pagi akan minum hot latte. Minuman lain sy tak gemar sangat tambah² minuman kordial atau yg manis² tu tapi bila dah mengandung ni ingat nak stop terus caffein intake. Lagipun sy ada history 2x keguguran & hb rendah. So mintak pendapat ibu² di sini korang amalkan minuman apa ye setiap hari. Terima kasih sudi kongsi idea #bantusharing #advicepls #ingintahu #coffeelover

2 Balas

Cuba tukar ke decaf klu mmg nk sgt minum kopi. Sy sebelum pregnant pun setiap hari mesti minum kopi secawan dua. Sejak pregnant ni kdg 3 hari deret minum bila teringin / lama sgt tk minum kopi sbb nk jaga HB, tp sy tukar ke decaf to be safe

caffeine tak boleh klu hb low. bahaya untuk ibu dan baby. cuba elakkan slow2...