What To Drink?

Assalam Hai. Sebelum hamil, sy on control gula.. Sy tak minum manis dan minuman bergula. So untuk ibu hamil, minuman apa yg sesuai diminum bg yg control gula mcm sy? Sekarang sy just minum teh o kosong tapi ada kwn cakap boleh rendahkan hb.. So any suggestion?

9 Balas

Ikut kan klu ibu mgandung yg gdm ni kena elakkan mkn makanan manis..makan tu boleh tapi berpada..sama juga minuman manis..boleh minum tapi kena kawal.contoh klu pagi2 biasa kita nak bfast mkn roti or biskut mesti nak kena ada air mnis ..ptg pun sama.klu langsung tak minum manis ntikan hypo plak..sya minum air milo kosong setiap pagi tuk bfast dgn roti or biskut..ptg pun sama tea o kosong atau milo tanpa gula..kira ok lah berat badan naik pun tak smp 500g sebulan..buat bsp pun ok..boleh minum ye sis tapi kena kawal