air ketuban vs keputihan

Assalam.. apa beza air ketuban dgn keputihan? Sy dah msuk trimester ketiga, sy perasan ada cecair keluar klu sy brdiri lama atau jalan jauh.. tak de bau.. mcm mana nak tau kita leaking air ketuban? Atau tu keputihan biasa je..

6 Balas

before air ketuban keluar tu adalah macam lendir² choc darah sikit je. air ketuban ni, dia keluar sekali banyak. tetiba sakit² sangat then dia keluar macam baloon dalam tu ada air, then kena cucuk jarum, keluar sekali banyak. waktu saya dulu macam tu la. rasa dia macam air yang suam keluar banyak. then dia stop sikit and continue keluar mengalir sikit². tapi tak tahulah sama macam orang lain tak.

3y ago

Sma tp wktu kua dia kua sikit tp tak rasa sakit.