air ketuban vs keputihan

Assalam.. apa beza air ketuban dgn keputihan? Sy dah msuk trimester ketiga, sy perasan ada cecair keluar klu sy brdiri lama atau jalan jauh.. tak de bau.. mcm mana nak tau kita leaking air ketuban? Atau tu keputihan biasa je..

6 Balas

before air ketuban keluar tu adalah macam lendir² choc darah sikit je. air ketuban ni, dia keluar sekali banyak. tetiba sakit² sangat then dia keluar macam baloon dalam tu ada air, then kena cucuk jarum, keluar sekali banyak. waktu saya dulu macam tu la. rasa dia macam air yang suam keluar banyak. then dia stop sikit and continue keluar mengalir sikit². tapi tak tahulah sama macam orang lain tak.

3y ago

Sma tp wktu kua dia kua sikit tp tak rasa sakit.

Air ktuban nie xde bau dan masa kluar tu..akan rasa air yg hangat2 kluar dri celah kelangkang..ada yg kluar tnpa brterusan..ada jga yg kluar sikit2..kalau brterusan mmang tnda nak brsalin dah...tpi kalau kluar sikit2 ..refer hsptal trus..tkut air ktuban kurang nnti..

4y ago

Sma2😊

Pkai pad dear. Kalau u salin 2x tu penuh pad tu air ketumban. Terus ke hosptl . Mcm sy pecah ketumban awal seminggu. 39week. Tp msa tu xrsa sakit ttp prgi hosptl tgok jalan dh buka dan hri tsbut gk beranak. Dlm msa 8jam ketumban pcah

air keputihan saya xtahu. air ketuban saya tahu.. kalau air ketuban ni rasa suam dan air xberenti keluar 😂 kalau dah macam tu, boleh dah bawak barang dan check in wad untuk bersalin 😂

Sis pakai pad. Kalau makin lama makin banyak n pad penuh mknanya air ketuban. Sbb msa sya cek kat kk nurse ada bg tau mcm nie. Kalau keputihan tak effect kat pad tu.

sis, blh tau mcm mana beza tu air ketuban leaking atau keputihan . sy pun mcni