baby

Assalam.. anak saya baru umur 2bulan tapi asyik menangis , ada yang boleh bagi pendapat?? Normalkah sis? Bila nak tidur asyik nangis .. berjaga pun x lama , paling lama berjaga 50minit itu pun jarang . Lepas dari berjaga mesti nangis . Normalkah sis , saya dah stress 😢.. ni anak pertama jadi tiada pengalaman 😢😢😢

6 Balas

biasanya bayi umur 1 2 bulan akan tidor lebih lama... pastikan sukatan susu cukup bg bayi seusia tu...kita tak pasti apa punca w/apapun cuba periksa perut bayi kembong atau tidak....selebihnya boleh jumpa pakar kanak2 utk pertnyaan

Anak memang akan nangis sis cuma tengok diaper dia and dia lapa x .sapu kan minyak angin sebelum tido sis .main kan loceng berbunyi sya memang main kan kepada anak saya bila dia nangis sis Try cuba

Sama dgn my bby... Dont wory sis... Msuk 3 4 bulan... Bby dh okey.. Mybe bby bru nk bshekn diri kat tempat baru... Sblm nie kat dlm.. Blerr dh kluar.. Terasa insecure...

Baby nangis samada pampers basah,nak susu,perut kembung,nk tido atau tak sendawa buat baby tak selesa. Sis cari punca dulu. Disamping tu bole pasang ayat2 alquran

4y ago

Takut baby ada sawan tangis. Try bawa berubat kampung. Mana tahu ok.

Normal. Anak sy macam tu la. Skrg 10bulan x nangis dah kecuali kena tinggal

klau susu dh bg.pmpes dh tukr.perut x kembung.cuba psg ayt al-quran slow2.