Cara tidurkan anak

Anak harini dh sebulan. Sepanjang 2 minggu ni dia asyik meragam mlm dan siang. Mata ngantuk tapi bila dodoi tidur makin kuat nangis. Kadang cue nk susu tapi bila bagi makin kuat nangis. Pastu berjaga sampai 4 5 jam. Cuddle cure 5s tu berapa kali dh buat tak jadi jgk. Lps penat berjaga tidur panjang sgt pulak, smpai lebih 3 jam risau dia dehydrate. Penat kadang tk faham apa baby nak. Normal ke Growth spurt lama mcm ni?

3 Balas

anak sy haritu 2 mlm asyik nangis je. sy duk fikir apa mslh dia. sy check details dari hujung rambut sampai hujung kaki. rupanya dia nangis sebab ada hingus yg susah nk keluar. oh patutla, susah nk bernafas rupanya sebab tu meragam teruk. nasib dh stanby penyedut hingus sampai skrg senang sgt jaga dia. just bangun hisap susu, main² kejap dan tdo.

anak saya growth spurt baru ni dalam 4 hari. ada baca2 katanya paling panjang selalunya seminggu, tak sure kalau ada je lebih. kembung tak? berak dia okay?

Sama la anak kita haha