Kurang Darah

Assalam. Ada Tak Mummy2 Yg Pregnant And Kurang Darah? Dr Bg Ferrous Dan Obimin Tp Sy Xboleh Makan Sbb Akn Jd Pening Sakit Kepala And Mual. Boleh Tak Share Mknn Yg Boleh Membantu Or Supplement Lain Yg Bleh Ganti Ferrous And Obimin Tu. First Pregnancy. ?

2 Balas

Makan jambu batu, hati ayam, kerang, daging, sayur bayam.. vitamin/ubat tu cuba amik dengan jus oren nak kurangkan mual tu. Tips nurse kk bagi. Sebab penting jugak tu makan ubt kk bagi untuk ibu pregnant & kandungan. Klo xboleh jugak cuba tnya kk boleh x tukar ubat lain.