Berat badan ibu mengandung

Assalam.. ada mummy yg oversize mcm sy ke.. 85kg skrg ngandung 5w.. Tak sempat diet dah mengandung.. Takut kena marah dgn misi kk sbb berat 🥺

23 Balas

sya dlu brt sblum preg dlm 110kg gtu . dha taw preg . timbg kat kk msa first bkak buku pink 97.55 . takde dea bebel . cuma nty mnum air gula sbb ada history fmly kncing manis .

saya start pregnt berat 76kg,,msuk 7 bln berat 81kg,turun naik 80 81 79 bgtu je tiap kali check up,time pregnant ni tiba2 nafsu mkn berkurang,taklah naik mendadak sangat berat

saya berat 80kg 😂🤣 nih kalau dah masuk 30w mesti dh 90kg 🤣 last pregnancy pon mcm tu HAHAHAHA nurse xmarah lah sis 😂 saya ni siap diabetic patient

xde mslh pon. mcm saye before mengandung 73kg. bila masa nak bukak buku pink dh jdi 84kg 😂 so nurse suruh mnum air gula je n jaga berat. jaga pemakanan.

Wassalam, jgn takut sis. Petugas kesihatan tak boleh marah pesakit/klien. Diorg boleh nasihat je. Jika dia marah report bos/dr dia ttg attitude dia.

wsalam... xde masalah pun dgn overweight.. nurse tak marah pun cuma dia akan nasihat untuk jaga makan jgn sampai berat naik mendadak..

Saya masa buka buku 102kg alhamdulillah ok misi tak marah cuma msa pregnant tu alahan teruk berat turun, tapi misi still ok

wslm..saya sis.. saya mmg overweight dri mula 1st trimester..berat masa memula 76kg..skrg 88kg🤣🤣🤣

nape nk takut 😅 sy pun mula2 preggy dh 90kg sis. misi tkde marah pun. rileks2 je selagi tk buat salah.

2y ago

Takut kena body shaming 😝

saya pun obes masa pregnant hihihi. nurse tak marah. cuma kene minum air gula awal lah