bayi pramatang 32 minggu

Aslmualaikum. Alhamdulillah pada 20/1/2024 usia kandungan 32 minggu bayi kami selamat di keluarkan dengan cezer. Punca asal cezar adalah sebab keluar pendarahan yang banyak . Dokter terus cezer. Baby masih di NICU . Sampai sekrng sy tak jumpa baby lagi sebab sy takut dan tak sampai hati nk jumpanya, suami saja pergi tengok dan kata keadaan baby yang kecil 1.3kg di cucuk sana sini pada baby. Siapa ade pengalaman baby pramatang ya boleh kongsikan dan bagai mana tumbesaranya.

2 Balas

bby pramatang kena extra jaga...lebih elok bg susu badan ye sis...habuk pon kalau blh jauhkan...ank sy dlu 28w berat 1.26kg pon byk wayar dan masuk 3-3 zon(merah,kuning dan hijau)..mmg mula² tgk rasa sedih rasa xkuat....tp awk kena slalu pergi tgk dia..sembang² dgn dia...minta bby kuat...ckp nk bwk blk..nk jaga...nk main dgn dia... insyaallah bby kuat

8mo ago

in shaa Allah. terima kasih sis atas nasihatt in shaa Allah

Waalaikumussalam,baby pramatang bnyk nk jga,ank sulung saya lhir 27minggu shaja dn brat tk smpai skilo,Alhamdulillah dh 4thun skrg d tmbuh dngn sihat,kna sbar sbb bnyk nk kna jaga,sbb ank saya hmpr nk 3bulan bru kluar dri nicu tu💕apappun gdluck!insyaAllah ank awk siht"jee,♥

8mo ago

masyaallah alhamdulillah terima kasih sis atas kata2 yang membuatkan sy tambah semngatt