Lahir pramatang 32 week

Salam semua.nk tnya ad tak dalam ni pengalaman beranak pramatang 32 minggu sbb saya baru jaa melahirkan baby secara emergency ceazer pada usia kndungan 32weeks..Boleh tak share pengalaman..

2 Balas

Saya pun sama. Check 31w baby songsang. Saya pun relaks2 lah dulu sebab kata doctor & orang2 nanti baby boleh berpusing bila 35w ke atas. Ehh sekali 32w dah contraction teruk & sampai hospital kena czer dgn sakit2 contractionya. Mujur epidural so tak rasa sakit dah. Baby kt nicu 3 hari lepastu boleh balik sbb baby sihat walafiat mcm baby cukup bulan. Saya pun confused 😅

10mo ago

Alhamdulillah.. mcm kwn sy baby lahir premature tp seminggu lahir dh nk angkat bdn.. aktive babynye.. moge u and baby sntiase sihat..amin

knp ye awk bersalin awal

9mo ago

Hi sis sy pn doc kata ketuban sikit.. Then sy kena kencing kotor juga.. Baby patut 33w tp doc kata baby kecik 31w gitu.. Risauu ya sy.. Huhuhu.. Sis cser dkt mana ya?