nak bertnya

Aslmualaikom mommie2..nak tanya ada tak yang start makan obimin??ad ssape ke yg kne side effect mcam muntah ke...atau pening ke??sbb saya dh 2 hari makan obimin ni...tp tiada effect yg mcam tu.. adakah sbb baru lagi start makan atau pon mmg effect ny berbeza ikut pd individu ye??...

12 Balas

sy mkn obimin pluz dgn calcium. awal2 pregnancy ok lepas masuk box ke3 sy xboleh mkn. asal mkn je mesti muntah sedangkan sy bukan org yg ada alahan. so sy suruh doc tukar ubat. dia bg similac pramilet...ok xde muntah. cuma pramilet tu xde fish oil mcm obimin pluz. next month tu sy bgtau doc and dia tambah neurogain. try mintak doc tukar ubt.

Najis awk jd hitam tk. Klo hitam mknanya ubat tu effect la tu ngn diri awak. Mknanya ubt tu btol larut la dlm bdan awk. Smua org effect tk sma sis kdg2 tk than ubat tu yg muntah. Klo awk tk muntah kira ok la serasi ngn awk.

Waalaikumsalam. Depend penerimaan badan. Ada yg ok, ada yg x. Mcm sya mkn je obimin badan terus lembik. Dari boleh mkn sebelum tu terus x boleh nk mkn. Melepek je.

5y ago

Da buat mcm2. Last2 tukar ubat lain.

Saya mkn new obimin start 3bln, HB cantik,skrng 35w5d, ikut penerimaan badan masing²..semoga urusan kita dpermudahkan semua..❤

sy mkn obimin kk bg..mmg pening kepala ni..jadi sy mkn mlm sblm tido..siang xleh mkn..pening..apa krja pn xleh nk buat..

Ada effect sis.. satu je..najis jadi hitam..means ubat tu larut or serasi dgn badan kita..😊

effect bbeza ikut individu sis..sy dr awal prgnant mkn obimin..alhamdulliah xde muntah2/pening ke ape

Saya makan obimin ok je takde effect apa2 pun

5y ago

Tu la..sama juga dgan saya... Sbb bru 2 hari makan kan ..

Obimin sy okay, zinc copper sy muntah haha

5y ago

Zinc cooper tu mmg dktor akn sruh mkn ke??... Utk tmbah drah jgak ke ubat tu??

Sy ok je makan...xda apa2 mslh