Calcium carbonate

Nak tanya mommies yg dapat ubat calcium carbonate ni, ade tak yg side effect lpas makan ubat ni mual2 loya or tak sedap badan? Sbb sye baru dapat ubat ni, tapi risau nak makan, zincofer, obimin pon semua try hard nak makan😥🥴

2 Balas

kalau Dr bg tu maknanya badan awk xckup calcium lah.. so nnti awk akn kerap sakit tulang, gigi rapuh sbb baby tarik calcium bnyk dr bdn awk. sy pon xtau sgt psl calcium carbonate ni.. tp dkt google tlis kna ambil recommended amount daily dr 20weeks smpai habes pregnancy. kalau awak risau dan taknak mkn calcium carbonate ni, awk kena ambil calcium dr sumber yg lain.. cthnya dr pemakanan yg tinggi calcium, mnum susu.. sy pon Dr bg supplement calcium sbb xlalu mnum susu. sy dpt jenis tablet jenama Subrex.. yg ni kena beli lah dkt klinik or pharmacy.. conclusion, calcium tu penting yer.. kena ambil utk pembentukan tulang baby awk jgk.

12mo ago

Okay baik. Thank youu👍🏻

Mkn Obical pun OK...