rasa mcm sengugut

Aslm, nk tnye perlu ke saya pergi hospital kalau perut rase mcm sengugut dalam 12 minit datang pastu 12 minit ilang pastu dtg pastu ilang balik...lemah jer badan Kene mcm tu,tengah tahan kan je dari malam tadi..tu normal ke atau tanda dah nk bersalin..saya skrg 38m5h ..please jawab Moms..

1 Balas

Kenali tanda nak bersalin: Turun darah Turun air (ketuban) Perut mengeras + sakit (dalam 10 minit ade 2 kali rasa sakit mengeras) # saya perut mengeras lama tapi tak sakit dan baby kurang gerak... Bila check dkt hospital.. Lepas seluk terus turun darah... Esok tu pecah ketuban pulak..

4y ago

Kalau makin kerap sis ke hospital je.. Tkut tak turun tanda tpi dah ade bukaan.... Jgn lupe pantau pergerakan baby ye..