Suami Tak Peduli

Aslm ibu bapa semua.. Ada tak tips nk bg suami tlg bekerjasama jga bby ? Suami sy mcm tk peduli shja tgokkn bby pgg ank pn dlm 5 minit lpastu kejan² sy mnta cpt bila sy tgh mngemas/mandi/masak . Bby bru nk msuk 2 bulan sy pntang sndri shja kt rmh sbb tkleh blik kg kn msa brsalin bru2 niee..Sy nk kta stress tu tk laa tp sy letih laa tk ckup rehat & tidur . Fmily mrtua stay dkt gn sy tp tk pnah lak semawa nk jga sy msa pntang sy pn segan laa nk mnta tlg . Sy bkn nk aibkn suami sy tp dia selalu up status yg dia jga ank dia brsiap ank dia main² gn ank hmm tp situasi yg realitinya semuanya sy uruskn trmsuk mkanan sy semasa brpntng sy brsalin normal jahitan sy 3lapis jga or 2degree..kdang² ank nngis tgh mlm sy bgun nk pjuk pn sy prnah kna tengking sbb bising & buka lmpu sedih trkilan sy . Sy ingtkn dia tk amik kisah psal sy time preggy tu maybe dia sibuk kumpulkn duit untk brsalin & smbut zuriat prtama kmi rupa rupanya lpas bby slmt tgok dunia pn dia cm tk happy ja . Bila sy tnya dia byk ckp hm haa/best jaa/seronok ja tp up status fb/ig/ws bkn main syg ank baba . #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

kena slowtalk baek2 sis dengan suami..Cari masa sesuai untuk pillowtalk dengan suami,maybe die ad masalah kerja ke apa ke kan..Sis jangan stress okay?sebab masih dalam pantangkan?xelok untuk sis..