Tumbuh gigi

Hi mommies! Nk tnya siapa ada pengalaman anak tumbuh gigi yg jnis demam, merengek je, tkde selera mkn lpastu nangis je. Biasanya berapa lama ye mommy baby tk selesa mcmtu? Sbb nmpk gigi da kluar sikit dari gusi dah.

4 Balas

Anak saya skang 9 bulan lebih. Gigi yang ke 5 tengah nak tumbuh. N everytime gigi keluar dia akan demam. Dalam seminggu jugak lah after gigi tu dah keluar betol, baru dia ok 🤣

tgh mnghadapi.. bgn nk btlkn ank dr tido. rs bdn dia panas. suhu pn 37.7 terus bg ubt demam. tp dia aktif jek. pikir maybe gg nk tumbuh. sb mmg ade nmpk mcm gg nk tumbuh.

seminggu 2 mcm tu la,sampai gigi tu keluar separuh baru baby ok. yg ni ikut pengalaman anak 1st sy la

klu anak dah keluar gigi trus demam..mama blh bgi dia Grabe water