Tempoh susu badan frozen yg dipanaskan

Aslkm dan hi ibu2 tap...sy nak tanya..berapa lama jangka hayat susu ibu (sejukbeku) setelah dipanaskan...ada artikel mengatakan sejam selepas dipanaskan harus dibuang..samada bayi minum atau tidak..adakah benar..mohon pencerahan.. skg sy sdg berpantang..sy risau sb bayi sy kerap kembong perut..trm ksh

1 Balas

iya, 1 jam je tahan lepas tu mmg kne buang. klo kembung kena check lekapan dan pemberian botol secara faced feeding tak.

3y ago

trm ksh atas info