Boleh ke beri susu ibu sejuk sejuk dari chiller tanpa dipanaskan pada bayi?

3 Balas

Boleh. 😊 Awak ada follow Certified Lactation Counselor di social media tak? Saya nak share beberapa LC untuk awak. - Puan Nad Masrom - nyusoo.official (associate with Puan Nad Masrom) - Puan Ika Nabella - Puan Owh Dydiana - Kak Syud *Ada ramai lagi sebenarnya. Boleh belajar ilmu penyusuan yang betul daripada mereka. Semoga breastfeeding journey awak dipermudahkan 🌹

better suhu bilik la. jgn la dari chiller terus ke mulut bby. kang dia muntah balik dah bazir. dhla bby lapar.

2mo ago

Salah advice ya :) susu sejuk boleh! Tapi kena try dulu dengan baby, kalau dia reject ke tak.

Boleh. Tapi ikut baby lah. Ada baby terima je. Susu frozen pun sama, ada baby minum je. Kene try