Susu formuls

Askum ibu2..nak tanya pendapat ibu2 semua,ank umur 2bulan 5 hari minum susu formula lactogen,perut lembut elok tak kembung,hari2 kentut,najis pun lembut elok,tak nangis semasa membuang...masalahnya sebelum nie hari2 berak,masuk umur 2 bulan nie...ank kadang2 tak berak sampai 2 hari,tak meragam..semua ok..cuma kurang minum dari selalu dan tak berak kadang sampai 2 hari..kadang2 normal hari2 berak...nak kena tukar susu ka?..

2 Balas

hye sis anak kita sama just kuat kentut, doc kata okay je janji dia kentut paling lama 5/7hari baby x berak sbb nk biasakan badan utk membuang gitu.. kalau dia x meragam insyaallah maksudnya okay susu tu dgn badan dia. Don't worry mommy

1y ago

terima kasih info😊anak mmg tak meragam...kuat kentut,perut semua lembut...lega dgr...terima kasih

Sy mengalami masalah yang sama, anak 2 bulan 4 hari dah, sy risau dia skrg kurang menyusu, asal menyusu je tak habis, kenapa eh😰

1y ago

Aah kan, skrg anak sis pakai susu apa? Sbelum ni anak sy okay je berak hari2 then dah nak masuk 2 bulan ni berak 2 hari sekali, and minum tak pernah habis 2onz tu😫