susu formula tak berak

hy momy.. ank sy minum susu formula nan lactose free tak berak 2 hari.. sbelum ni minum susu bukn lactose free tapi hari2 berak.. sy bg susu nan lactose free ni sebab dy kerap muntah.. tapi x berak 2 hari pulk dah.. dy xmragam pun sendawa kentut ja.. sy fully formula.. normal ke x normal?

1 Balas

Normal sis, ank sy fully fm sjak msuk 3m mmg dia berak 2 hari sekali. X meragam sakit perut tk. Kentut2 jgk. Heheh klau lbih 5 hari x berak bwk emergency. Dr pesan mcm tu mse sy bwk ank 1m sbb x berak 2 hari. 😂

7mo ago

Dr ckp normal sbb fm sis. Sy bwk ank mse sbuln sbb mmg bg full fm x bf. X berak 2 hri cmas jgk. Dr ckp prut tk keras jd ok. Aslkn kntut n burp. 👍🏻