Berat Turun

Asalamualaikum.. Normal ke berat bdan masa prggy ni mkin mnurun... Bukan mkin bertmbah ke sebb ada bby?? 9week.. X da selera mkan.

26 Balas

Sy dah sampai 5 bulan berat maintain mcm awal mengandung. Nurse tegur jugak haritu ckp kalau berat tak naik nnt kena jumpa pakar pemakanan. 😂 Nak buat mcm mana sampai la ni baru ada selera nk makan sikit. Sebelum ni muntah je

Sy dulu mase 4week mabuk, muntah, loya, tak boleh bau mknn confirm akn muntah.. Smpai turun 3 kilo.. Risau punya pasal takut turun paksa jgk makan buah n nasi walaupun akn muntah balik.. Hihi🤭

normal sis..klu baru lg memang selera kurang..dgn alahan lagi..bdn lemau,selera pun takde..tp kena mkn jugak walau tak byk..mkn bubur ke..nanti semakin bby membesar berat akn naik sendiri..selera pun bertambah

Awal2 preggy mgkn akan turun berat badan sbb alahan mengandung sis,tkpe tu fase pertama je nti dah 2nd trimester tu in Shaa Allah naik lg bnyk berat badan sbb selera mkn pon akan bertambah

Sama dengan saya, berat menurun tapi kalau masih 9week x de apa² yg perlu risau.. Kalau dah 30weeks tali masih berat menurun docter akan monitor

Berat saya turun 8kg Skrang dah 60kg dari 68kg masa booking. Sbb alahan teruk. Ni dah 17 weeks bru ada selera mkn skit2. Tp berat still 60kg.

Trimester pertama berat bdn sy pun mnurun..tapi trimester kedua mula naik dlm dua minggu 500gm..nurse ckp kalau ada alahan mmg berat bdn turun..

Normal.. Saya turun sampai 5kg sbb tak lalu makan and slalu muntah².. Bnykkan makan buah tau sis

sy pun masa check 11weeks hari tu trun brt . b4 ni susah tol nk trun .. tp normal la tu sbb msih kecik

Awal 3 bulan normal kalau ada alahan terok mcm sya😂 tapi dlm 4 ke 7 bulan skrg naik 10kg 😅