Baby tendang

Asalamualaikum .. Nak tanye laa .. berape minggu bby start menendang .? sbb sy 19 minggu lebih tapi bby still belom menendang .?

10 Balas

Sebenarnyaa kita excited nak tahu perkembangan baby kan, sama saya laa alhamdulillah 19minggu 5hari. Rsa soft2 bergerak kat perot ni start 18minggu taksilap. Even nak masok anak kedua pon lupa macammana rsa bby bergerak tuu ?

4y ago

18w sy dah bole rasa ada tendang kecil..

Setiap org berbeza sis . Faktor perut jugak mcm sy 15weeks da rasa tapi rasa soft2 jela tapi kerap . anak sulung . Nurse kata sbb perut nipis . Rezeki sy jugak dpt rasa awal .

Kalau anak 1st memang lambat. Biasanya 22w ke atas baru dapat rasa. Sy dah nak 21w pun tak tahu dah rasa ke belum baby tendang. Perut kejap besar kejap kecik ?

Waalaikumslm.. Setiap org brrbeza.. Sy rasa tendangan masa 15w..mgkin sy ade pgalaman mgandung sblm ni sbbtu dpt rasa awal tendangan bby..

Depend sis. Setiap orang tu berbeza. Ada yg dpt rasa awal. Macam saya masa pregnant, sampai weeks ke 28 pun, tak rasa sangat baby kicking.

Kalau first baby kadang kadang lambat sikit, depends . Kalau second third dlm belas belas minggu dah dapat rasa ?

cuba selawat, sye hari hari minum ais ? sentiasa tendang tendang sbb sejuk kot

Sebenarnya baby dah tendang2 sis, cuma sis belum dpt rasa. Sabar ye

Sya 17w.. First baby dah blh rsa dah..

Saya 22w baru rasa berdenyut