first bby (pergerakan bayi)

Asalammualaikum ni ank prtama sye , jadi banyak benda tak tau ?? Nak tanye skrg da 20 weeks perasan dlam minggu ni, terasa sesuatu kt perut mcm angin tpi bukan angin. Tgah baring² ,ddk² tetibe je rase . Terkejut skjp . Tu ke nmenye bby bergerak atau kick? ?

21 Balas

Waalaikumsalam...Iye sis...seronok sgt2 dapat rasa 1st movement baby...nanti start 28w dah kena catit pergerakan dye dalam buku pink... Sy start rasa gerak baby masa kandungan 26w...lambat sikit...maybe sebab perut tebal...huhuhu...skg dah nk masuk 39w...menunggu hari je ney... nervous ☺☺...doakan sy ye semoga dipermudahkan semuanya,,,

Wsalam.... Ye itu gerakan baby... Teruja kan... Hehehehe... Tu baru sikit.... Ha tunggu 24 minggu ke atas... Sampai tak lena dibuatnya ..aktif ya amat. 🤣🤣🤣🤣

5y ago

Hehehe kan... Samalah kak sampai sya ckp dgn suami abng tidur dulu anak kita thu papa dia x tdur nnti dia x tdur juga... Ingat lgi masa tgh sakit pinggang kak dgn perut suruh suami pegang baik je dgr ckp papa dia... Ni papa dia blum berbual ni makin gerak tukar ²posisi,baby boy aktif lasak tu boleh tahan...

Baby gerak tuuu 😍 seronokk kan? Excited sangat memula tu. Dah 25w ke atas lagi kuat baby kicking, tak lena tido malam dibuatnya hehe 😍

Ya sis..nanti 23w ke atas sis akan rasa tendangan halus je..msuk trimester 3 sis akn lagi rasa goncangan..kdg senget perut dibuatnya..

Haah. Gerak baby tu. Syoknya. Saya ni baby dah keluar pun kdg2 tu terasa rindu nak rasa baby gerak. Sbb sepanjang masa baby dgn kita. 😄

Tengah pregnant anak 1st dah 32 minggu. Memang seronok rasa baby menendang. Syukur kepada Allah bagi rasa pengalaman ni

Mesti teruja kn rse baby gerak 😍😍😍 rindu nye nq rse lgi.. Tpi baby bru 10 bln 🤣😂🤣😂

Alhamdulillah. Pergerakan baby lah tu sis. Baby say hai, hello kt mama dia😂😂😂😂😂

Ye sis.. Mstie teruja kan.. Cam sy aritu mgu ke 18 da terasa kick2 mnje.. Hehe

Iyee.. sy 1st time mcm tu lah.. boleh beza lapaa dgn angin gerak tu