Mohon bgi nasihat

Asalam semua...sya seorng suami yg tidak lma akn mndapat chayamta pda bulan 11 thun ini. sya brasal dri pahang khawin dgan orng johor. sya kini dduk di rumah isteri krana mngikut kehendak isteri. selama sya dduk rmah isteri,sya bnyak mngenal saudara mra belah isteri dn mnghormati orng kmpung isteri. kisah sya alami ini adalh sikap isteri sya yng seorang panas baran. saya dikongkong oleh isteri,apa yng isteri mintk dn inginkn sya turuti shaja. pda hri ini 2/8/2019 sya ingin blik ke kmpung halaman untk mnjenguk kluarga sya di sna slama dua hri 1 mlm tetapi isteri sya mngamuk sgala brang dibilik habis dilempar dn mengugut sya klau sya blik kmpung hlaman dia akn mngugurkan kandungannya. sya sedih melihat keadaannya yg sikap tidak matang tdak memahami. kpada smua mohon bgi nasihat apa yg hrus sya lakukn. sya buntu

2 Balas

Utk mslah rumah tangga..seelokknya dibincang dgn cara baik dgn isteri..soal rumah tngga x elok bila minta pndpt org lain dlu..bincang dgn isteri..bila isteri x dgr ckp suami..bincang dgn ayah n mak mertua..sbb en ckp en knal dgn baik kluarga isteri..seeloknya bincang..

5y ago

Msalahnya isteri sya itu walaupun dengan mak dia sndiri dia akn lawan pnas baran dia mmbuat mak dia sndiri terdiam dn mak dia sndiri menangis mengenangkn ank dia iaitu isteri sya..sya buntu umpama tlur dihujung tanduk

Isteri dari sblm hamil mmg panas baran ker.

5y ago

Xpee awak sbrlh dulu..mgkn sbb emosi dia x okeyy biasalh ibu mengandung ni emosi x m'nentu..untuk k'baikkn b'sm awak sbr dan turutkn laa dulu apa yg die nk...lps pantang nanti blhlh bawak istri tu b'bincang elok2..in sha Allah smuanya akan okey2..bnykkn doa minta p'tolongan dr Allah..