Cara hilangkan sembelit

Asal mengandung je sembelit. Sakit sangat kena teran.. Kalau tak mengandung ok je takda sembelit. Macam mana ye nak hilangkan sembelit ni.. tak sanggup nak menanggungnya..

2 Balas

Saya haritu sembelit plus buasir jugak sis.. Lepas dari tu doc nasihat bykkan minum air masak, sayur, buah.. Lepas tu saya mkn kacang2 jugak lagi2 almond dgn cashew.. Alhamdulillah sekarang biasa ja

Kena minum banyak air masak, makan banyak buah dan sayur-sayur. Makan makanan yg banyak fibre.