Cara hilang sembelit semasa hamil 2 bulan lebih?

Ada siapa2 boleh kongsi tak cara nak hilangkan sembelit masa mengandung 2 bulan lebih? #ingintahu #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

4 Balas

Try mkn makanan berkhasiat, mengandung ni mmg sembelitt.. Saya mkn pisang, betik, air oren mkn benda2 yg boleh membuang.. Kalau tk membuang jugak, saya sumbat sabun dlm lubang tu sikit bagi senang membuang..

jgn mkn makanan yg prozen mksd sosej nutget or mkanan dlm tin dan meggi..sbb mknan tu la yg buat kita sembelit..mkn betik atau pisang setiap hri jgn skip..dan mnum air byk..

Sy try mkn betik. pisang tp bila Sy ambil syur lebih xteruk sngt sembelit. bagi Sy minum susu enfamama serasi x sembelit smpai skrg nk msuk 8 bulan

3y ago

Alhamdulillah, Tq sis 😘

Saya makan buah byk2.. xkesah apa jenis buat yg sye lalu sye mkn semua

3y ago

Orait Tq na sis 😘