Third pregnancy

Arini check up untuk 18w+ berat 50kg je . Naik skilo je. Rasa mkn byk dah. 🤭 Korg skrg berat brape dah n kandungan berape week dah .

22 Balas

sy baru 12 week. sebulan dah naik 1.5 kg. nurse ckp normal patut naik 0.5 je sebulan kalau bawah 20 week. so kena bebel lah dengan nurse. sy tanya kena diet ke, nurse ckp tak blh diet time pregnant. ni nurse ckp kena minum air gula takut kencing manis sbb berat naik. ada ke mommy2 yg naik berat mcm sy jugak?

sy buka buku 55kg . sekarang nak masuk 30w dah 61kg . sbb ada keturunan kncing mnis . kene jga berat n mkn . skrg baby activ sgt . tendang2 dy klu sy xmkn . 😂 . sblum preggy sy mmg jnis xmkn pun xpe .

sy check 33w berat 69.8kg. berat terlebih naik 0.65kg. terus kene minom air gula kali ke2. padahal br skali tlebih naik😭. kdng seksa rase naik berat salah. tak naik berat pn salah gak 😭😭

Sy check up 18w berat naik 1.1kg kene bebel dgn nurse 😣😣 geram rasa. Berat baru nak capai 45kg. Bukak buku 41.7kg je. Dia punya bising tu masyaAllah. Dri sihat tros sakit lepas check up.

Sya msa buka buku 72kg bru 9w.. Doc sruh jumpa pegawai pemakanan lgi tu mudhan lh xda sangkut GDM lgi hamil kli ni sbb sblum ni pn pernah skli angkut GDM 😢😢

Berat saya menurun.. 17weeks 50kg je. Sbb skg tgh alahan teruk so nurse tak bising, dah check air gula and baby semua cantik dan sihat..

saya masa wat buku 9week berat 58kg .. n checkup masa 20 week 58.6kg je .. awal bulan 3 checkup untuk 25week xtau berat berapa .

masa booking 71kg .. haha 31mgu 77kg . spjng pregnant naik 6kg .. nurse nak 11kg je naik smpai bersalin🤣

sy dr 45kg ke 60kg .. 😂 skrg da 30 weeks .. alhamdulillah 🤲🏻 semoga urusan kite d permudah kn ..

sya 32weeks 76kg😭 cpt sgt naik smpai misi pantau tiap mggu..xp alhamdulillah xdak gdm lgsg stkat ni