Air Ketuban

Ape penyebab air ketuban kite banyak ye? Sy hamil 36 week.. Bru skrg dpt tau air ketuban banyak

11 Balas

GDM selalunya..mkn manis2 sbb air ketuban melalui air kencing baby..ap y kita mkn boleh effect kat baby..dn buatkn buah pinggang baby process selalu air kencing..nk explain details tak pndai tapi sis cuba try search dr imelda punya tntg air ketuban..

Banyak faktor. GDM, Suka makan dan minum manis-manis, Baby dalam perut tak pandai menelan, Buah pinggang baby ada masalah, The worst is... Baby down syndrome.

5y ago

Risau jugak dengarnya sis. Semoga puan jaga diri ye. Tu la makan nak jaga tu susah sikit sbb semua benda nampak sedap kan. Terima kasih ye info ♥️

Sy pun masa scan kat swasta aritu dia cakap air ketuban banyak. Tp baby okay je katanya. Maybe sebab sy ada gdm kot.

Kes saya sama macam awak, ketuban banyak. Tapi di hujung kehamilan, ketuban saya kembali normal.

Saya pun bnyk juga start Dr 34mnggu skrg 35, 4 hr ktuban 29.8

Selalu dia akan normal last2 prgnt 😊😊

Takpasti. Kite plak dlu air ktuban kurg. 😭

mgkn GDM.. minum gula bacaan ok x sis?

Masa scan doc kata apa?