Air Ketuban Bocor

Sape prnah alami air ketuban bocor.. Pada usia brpe..ape yg dktor bt apabila tau air ketuban bocor.. Bby blh dselamatkn x

12 Balas

Ank kedua sy ketuban bocor 35w 2d.. Tp sy xtau time tu.. yg sy pikir sy terkencing dlm seluar je.. hampir 4jam Bocor.. Lepas tu sy tgh best2 shopping beli brg.. Perut tak sakit.. Sy gagahkan diri p hsptl sbb risau juga la konon kencing tak henti.. Bila cheak.. Allahu.. 4Cm dah 😹 drg terpaksa Pecahkan terus ketuban sy hritu juga bila dah masuk 9cm.. Takut baby lemas.. Berat baby time tu 2.25kg je.. alhamdulillah.. Now dah 5tahun dah sihat walafiat ❤️

munajat muksin, sy sama kes dgn sis.. sy lps ketuban bocor sy segera ke hospital pd pkul 8am.. ptg tu air ketuban da stop, sy admit hospital 3ari & da discharge. boleh sy tny ada kemungkinan ketuban boleh bocor semula x? mcm mane sis boleh bertahan sampai selamat bersalin ye? boleh berkongsi? sbb sy skrg masih risau.

3y ago

salam sis mcm mana keadaan ya? sy pun berlaku keadaan yg sama, kandungan 21 mnggu. doktor kata mmg tkde harapan dan tggu gugur saja 😭

Saya ketuban bocor sikit mse 33weeks.. patut admit tp disebabkn musim PKPP ni HKL full house teruk.. tunggu katil ksong 25jam kt PAC.. last² esknya doc check smua baby ok ketuban pn dh tk leaking so on antibiotik je skg.. smp next checkup

4y ago

mcm mne nk thu ketuban bocor ?

sy 37 week 6 hari... ketuban pecah kat rumah... terus ke ospital.. admit.. tngu masa nk bersalin jugak time to.. due 18/7/2020...bby lahir 3/7/2020.. now tgh pantang, 😅😅😅😅

Saya air ketuban bocor, baru 34 minggu. Dah 4 hari ke admit ward, dr try hold sampai 35 minggu. Sebab leaking nonstops. Doakan saya dan baby selamat.

sis boleh tau tak air ketuban yg bocor tu mcm mane? byk ke? sbb saya tak sure air yg keluar tiba2 ni air ketuban atau ape

Biasa kalau bocor doc akan scan utk tgok air ketuban tggl bpe dah... Biasa nya pun doc akan suh deliver risau baby lemas

Pegi hospital sis.. doktor akn bg antibiotik.. continue monitor smpai x da kbocoran dlm msa 3hr baru discharge

4y ago

7bulan lepas da post ni puan..

slm sis . mcm mne dngn keadaan sis skrng ?

3y ago

munajat muksin.. sis lps ketuban bocor tu. ketuban sis stop & lpstu ada kemungkinan bocor lagi x? sbb kes sy sama mcm sis. sis bt apa je ye smpai selamat melahirkan?

Kalau bocor kne cpt2 deliver.. takut baby lemas

4y ago

Kalau bby bru 21mgu cmne yer.. Blh slmat xbby tuu