Sudah cuba bercakap dengan pasangan anda?

Apabila anda sedih, adakah bercakap dengan pasangan anda dapat membantu anda berasa lebih baik?

42 Balas

sudah kami dr hari pertama tapi suami sy kelihatan tenang... sy masih tak dpt terima kehilangan buat kali kedua.. 😓 semalam doctor sahkan janin dah turun ke bawah sgt hanya tggu masa utk jatuh... harini janin benar2 jatuj dgn sendiri nya selepas semalaman menahan sakit perit semua ada... masih tiada semangat nasib anak sulung dan suami sentiasa di sisi... 😥 doakan sis kuat ya kawan2...

Sudah... masa tanda² awal pun dah berkongsi. tapi kita yg tahu perubahan dlm diri kita walaupun cuba positifkn diri & masih mengharap. dlm masa yg sama sentiasa doa Allah tentukn yg terbaik buat kami semua. ini miscarriage yg ke2. perasaan yg sama. redha dgn ketentuanNya. sentiasa berbaik sangka dgn ketentuan Allah.

sudah . dan sy sudah redha . Allah the best planning . sy redha atas ketentuan Allah . belum ada rezeki sy . mungkin keadaan suami masih belum terima sebab kami ttc 3 tahun . In sya Allah ada rezeki anak untuk kami selepas ini . Semoga dipermudahkan urusan untuk semua pejuang ttc 🥰

yes. dh bckp dgn husband. tp rsa sedih dan air mata tu xdpt nak tahan. masuk hr klima dh khilangan yg tsyg. hmpr stiap hr stiap mlm menangis. kdg msh trasa yg si kecil msh dlm perut kta.. trsa kosong bila dpt tau yg sekelip mata ja dia pergi dr kta.. 😢

Tak membantu untuk Rasa lebih baik..cuma hanya meluahkan. terlalu baru sangat terjadi ( semalam ). Mungkin sebab itu saya masih tiada semangat dan rasa kosong kerana kehilangan.

3y ago

terima kasih untuk kata-kata yang baik , nor aliza. ❤️

Alhamdulillah boleh kawal perasaan berbanding keguguran kali pertama. suami sentiasa take note bila saya tiba2 senyap dan termenung. Terima kasih suamiku sayang..

sudah . kmi laki bini hnya mmpu hadap dgn gmbira dan redho wlwpun d sbaliknya brt ttpi syukur sling memperkuatkn diri 🙏🏻🥺

Memang kena luah kalau tak lagi sakit, ye lah masuk rumah teringat kejadian malam keguguran, memori tu masih ada😭

Saya Sedih sekali blia lagi belum punya anak saya ingin sekali ingin sekali mahu ingin menjadi ibu jugak 😢😢

Bru keluar wad ptg tadi, n dh bckp dgn suami… alhmdulilah suami n ank sulung penguat saya. Saya redha.