Sudah cuba bercakap dengan pasangan anda?

Anda lebih selesa bercakap tentang emosi dengan siapa? Pasangan anda, ahli keluarga rapat, kawan baik atau pakar? Dan mengapa?

35 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

dah luah pada husband & kawan baik ... kelegaan ? xdpt pn ... yg hnya depa tau sabar la ,bkn rezeki , sabar bnyk² in sha allah ada lagi ... bukan kita xnak terima kenyataan ... tapi dia lah yg kita harapkan tiba² pergi begitu shaja ... kita cuba ambil langkah brjaga² supaya dia sihat sampai 9 bulan ... apakan daya hanya bertahan 6 minggu shaja ... keguguran 3 kali slama 3 tahun berturut² ... semoga allah perkenankan kita semua zuriat lagi dan dpt merasakan hadirnya bayi yg meriahkan khidupan kita ...aamiin

Baca lagi

ada waktunya bercakap tentang emosi dengan suami itu menenangkan. Lega kerana dia menjadi telinga dan memberi kata yang membina. tapi adakalanya saya tak dapat bercakap tentang emosi saya dengan sesiapa pun. lebih memilih pendam dan diam kerana ada ketikanya saya rasa cukup kepada tuhan saya meluahkan. Terlalu lelah hal dunia seisinya , saya berbalik semula kepada Pencipta.

Baca lagi

Pertama2 meluah dgn husband, dgn nada sayu husband, sampai dia salahkn diri sendiri tak😭 family & sahabat juga beri sokongan. Sedih bila teringat2😭 Sy dah berusaha jaga tapi apakn daya Allah berkehendak lain anak ibu cuma bertahan dlm rahim ibu 11 minggu 😭 ini adala anak pertama dgn husband since menikah awal tahun ni 😭

Baca lagi

pasangan, kawan, and kakak. pakar pun belum tentu dpt mnyelesaikan masalah, sebab pakar sndiri X boleh selesaikan masalahnya. sbab isteri pakar duk meluahkan perasaan kat sy Dan masalah rmhtangga depa.🤦🏻‍♀️🤷🤷🏻‍♀️

mula² memang tak dapat terima kenyataan.memang menangis puas sepuasnya depan suami.,sampai rasa penat. perancangan Allah itu lebih baik.syukur Allah bagi pinjam walaupun sekejap. nanti jumpa anak kat syurga...

mula2 mmg ckp dgn pasangan. tp kepuasan meluah, pd mama. then baru pasangan semula.. sbb dua2 terkejut. at least ada tempat meluah. lastly mmg kwn2 rapat. semoga ada rezeki sy next time.

lebih selesa dgn suami, family dan kawan baik. yg sentiasa bagi moral support

suami...family.. saudara mara..hr sb nk ambek mc kan...

lebih selesa bercakap dgn pasangan, mak dan kakak

tak tahu nak cakap apa, masih rasa mcm mimpi