Tanda2 kencing manis semasa pregnant

Apa tanda2 kencing manis time pregnant ya? Saya sekarang 25 minggu, kaki dan tangan selalu membengkak. Risau kot itu tanda kencing manis. Saya tak pernah lagi minum air gula sebab nurse cakap tak perlu. Setiap kali checkup sy tny, tapi nurse mesti cakap tak perlu pun. Last monday checkup, saya minta juga dgn nurse nk minum, dia cakap nti 32weeks+ bru minum. Risau pulak saya. 1st pregnancy

1 Balas

Sis cube g farmasi tnye ada buat check darah utk kencing manis x..