Tanda hamil

Apa tanda2 hamil selain dari mual muntah dan mengidam eh? Hari ni sptutnya hari period saya tp saya tak period. Breast sakit dan vagina keluar keputihan putih susu melekit tapi tak berbau. Cek upt result negatif

10 Balas

Lain org lain tanda2 hamilnya. Kalau saya, asyik mengantuk, cepat letih dan perut sakit mcm nak period. Saya dah TTC 3 tahun, saya perasan perubahan ni sebab sebelum ni kalau nak dekat period just sakit perut je. Saya cek upt sebelum due period lagi, dah positif. Hari ni cek bagi confirm pakai clear blue pula, memang positif. semoga kandungan saya selamat dan baby membesar dengan sihat.

5y ago

Saya pun sakit perut mcm nk period tu.mlm smlm saya terbangun dr tido sbb terlalu panas dan terlalu haus yg teramat sangat.nak minum air masak tapi mls sngat nk bangun.tunggu period turun harini tak turun jugak.takda tanda2 nak period slain dari breast sakit.keputihan pon tak bertukar warna lagi.still lagi wrna putih

Waktu saya dulu tanda.hamil sakit.gigi 3hari 3malam,sudah gigipun ada lubang,tapi.saya pun.x tau klau hamil,yang kedua naik motor ngan suami tapi malam.tu macam kita terkencing* sikit x perasaan juga klaau hamil ,sebb saya punya periodpun x teratur.so inggat hanya lambat dtg saya,tapi syukur sangat.lepas penantian 2tahun setangah akhirnya dikabulkan skg dah bersalin baby girl.

Umm breast tender might be one of tanda, tp period pon ade jugak breast tenderness cume kalau sy sakit die tu lain la, nak mengereng ketepi or tuka posisi tidur pon sakit, tp yg keputihan putih susu tu kan sis, baik pergi cek dr, takut jangkitan kuman, if jangkitan kuman pon blh effect awkpunye pregnancy if betol nnti awk positive

Lain orang lain caranya. Mungkin Vagina sis walaupun discharge keputihan, ia tak berbau busuk yang sudah tentu tidak disukai Oleh suami . Jangan putus asa sis. Teruskan usaha mendapatkannya.

demam . kejang otot . perut kembung . breast sengal² . gigi sensitive . mual . penat . kuat tidoo . makan itu ini xkena . ini sayaa .... #LainOrangLainRasa

Mungkin masih terlalu awal. Nnt dlm 2 minggu lg buat upt. Insya allah ada rezeki

Rasa letih, perut berangin n selalu buang angin 😅😅

Msi awl lg nk chek sis..kdng tk nampak

Demam on off, sakit badan, sakit gigi

Perut bloated.