tanda hamil

helo momies. nak tny sape yg early pregnancy yg takde tanda2 kebiasaan hamil. just rasa berat kt rahim, breast sakit tp tak sgt, takde mild cramping. sy baru missed period 3 hari. tak cek upt lg takot -ve 😕

6 Balas

setiap mommy tak sama simptom pregnancy. kalau tanya saya. saya xde tanda mcm awak sebut pon. 1st pregnancy sy check upt sbb delay period. sbb jenis excited sy check 2@3hari delay period. pakai upt strip. kemudian double confirm dgn digital CB. 2nd pregnancy sy check upt 5hari sebelom period. sy check sbb susu bdn sy drop teruk dr amount biasa dpt. lepas sehari delay sy test lg pakai strip. dh kemudian confirmkan dgn digital CB. 1st baby dah 2tahun3bulan dan 2nd baby 5bulan

sy takde apa2 tanda y extra pun sis. rasa sama cam nk period je. cuma ada peliknya bila suami tiba2 demam, muntah, sakit kepala berhari2. tp x syak pape pun, sbb perut dah rasa cramp nak period. dah delay period baru cek upt, alhamdulillah +ve. lepas tahu +ve baru start rasa sakit tetek on off, lain2 semua g kt suami😂 masuk 10w baru sy rasa mual muntah apa semua.

Awal2 mmg takde tanda2 hamil tp ikut org jugak, biasanya 6minggu baru ada tanda sikit2, lebih baik buat upt, tp upt pun ikut hormon jugak, yg hormon kuat boleh detect awal, yg kurang kadang test pun negatif lg, lebih baik tunggu seminggu atau dua minggu selepas tak dtg period

Saya pulak jenis period tak teratur so bila period delay 2-3 hari saya buat tak tahu je sampai la perut asyik rasa mcm cramp nak period tapi tak keluar darah pun hampir seminggu juga baru saya nak buat upt tgk2 +ve …

nak tau pregnant ke x kena buat upt la sis. simptom pregnant dgn nak period sama je. x perlu nak takut. kalau negative try lagi sampai dpt positive

Sis dah cek UPT belum? Sis jgn takut2, kalau kita test awal boleh berjaga2 dari awal, takde la kita lasak2.