DPO10 rasa macam senggugut

Lagi 3 hari nak period...rasa senggugut mcm nk period..tak selesa bawah perut...tapi tak teruk mcm senggugut nk period tu... Lepas tu ada keluar keputihan likat putih susu... Check upt fmu tp negatif jgk. Adakah tanda nk period? Atau ada harapan lg upt nak positif? 😪#ingintahu #ttc1tahun6bulan

DPO10 rasa macam senggugut
9 Balas

Hi doc..sy nak tanya,knp sy scan kat klinik,doc ckp USG No Seen..sedangkan sy pregnant dah 12 mggu 5 hari masa tu..apakah faktor yg boleh mnyebabkn tu berlaku doc? sy jadi bingung,adakah btul sy pregnant.. end up sy dsarankan utk repeat scan pada 8/2 nnti..3 kali buat pregnancy test mmg positif semua..mohon pencerahan doc🙏

kene tunggu lepaskan date period dulu. selagi tak lepas date period selagi tu tak boleh nk ckp apa. sy masa jumpa dr hritu pun,even ada line positif samar2 pun dia xbrani nk yakinkan selagi xlepas date period.

try test opk sis tgk +ve x.. kdg2 awal2 sgt upt x detect.. sy hri tu cek guna opk dlu, bila dh mkin terang tu bru cek upt bru naik double line samar

2y ago

opk ni ovulation predict kit ..senang kata nak tau subur ke tak.. dpo tu pulak day past ovulation ..contoh mula2 opk dah positif lepastu jadi negatif dah boleh dikira dpo day 1 la..biasanya kalau pregnant dpo 14 keatas upt memang positif dah walau samar tapi biasanya terang dah tapi ikut hormon badan masing2 ta ...Dan opk ni tak sama macam upt tau..opk ni kena sama2 terang baru dikira positif ataupun test line lagi terang dari control line..kalau upt biasannya samar pun dah positif..lagi satu kalau pregnant memang opk positive sampai beranak😂dan opk ni orang yang plan baby la selalu guna untuk tahu bila subur untuk plan bersama suami ..biasanya kalau opk positif buat kali kedua contoh dah negatif tiba2 positif semula bila nak period haa itu boleh try upt biasanya pregnant je sebab opk positif bila due period ..goodluck

Keputihan xsemestinya tanda awal pregnant. Better awk cek upt lps lambat period 10 hari. Kalau double line baru confirm pregnant

biasanya nie keputihan nk mngndung.. hari tu saya lg 2 minggu positif pregnant kluar keputihan mcm nie la

saya awal2 tahu mengandung keluar lendir begini, sy cek upt 3 hari sebelum period dah positif terang double line

tak ada apa tu... ye tanda nak period. kalau spotting akan kelua darah

Sy pn bgtu sis

nsfw please.