iberet folic

assalamualaikum smua ..nak tanya ok tak supplement iberet folic utk damalkan semasa mengandung ..smlm pegi klinik doc bagi iberet folic and kalau mkn iberet folic perlu ke makan asid folic lagi? sya baru 7week ##SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #bantusharing

4 Balas

klu awk boleh mkn iberet teruskan je da xperlu amik folic acid lain sbb mmg sume da ade..mcm sy xbleh mkn iberet n obimin doc bg maltofer br ok.

Okay je awak, Iberet ni multivitamin. Tak perlu makan folic acid tambahan dah, sebab dalam Iberet dah ada folic acid yg mencukupi.

2d ago

Boleh. Folic acid sebelum plan mengandung pun boleh consume. Macam saya sebelum buka buku pink di kk, saya consume folic acid dulu. Lepas buka buku, baru doc tukar bagi multivitamin.

klu da min iberet xprlu acid ffolic sbp dlm iberet tu sume ad da.. tp jnis kite nt jd wane itam sbp bnyk zinc

2d ago

sye ade nmpk kat Internet ambil 2jam sebelum mkn..tpi doc ckp ambil selepas sarapan pagi...boleh tak kalau tdk ikut cara doc?

dah makan iberet, xyah makan asid folik dah